user_mobilelogo


TCCC-AC

TACTICAL COMBAT CASUALTY CARE COURSE

                                    

 TCCC-MP: 3 day TCCC course for Medical Personnel 

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “TACTICAL COMBAT CASUALTY CARE”

Το TCCC είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό από πλευράς φυσικής κατάστασης και εντατικό σεμινάριο, για το οποίο απαιτείται προετοιμασία και μελέτη του υλικού που σας στέλνουμε.

Η φροντίδα του τραυματία στο στρατιωτικό περιβάλλον έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια. Για έναν τραυματία στο πεδίο της μάχης, η πιο κρίσιμη φάση της φροντίδας του αποτελεί η περίοδος από τον τραυματισμό μέχρι την μεταφορά σε μονάδα ιατρικής περίθαλψης ικανή για χειρουργείο.

Σχεδόν 90% των νεκρών από πολεμικά τραύματα πεθαίνουν πριν να φτάσουν σε μονάδα ιατρικής περίθαλψης, πράγμα που τονίζει τη σημαντικότητα της φροντίδας του πολεμικού τραύματος από τους υγειονομικούς αλλά και από τους ίδιους τους τραυματίες στον εαυτό τους ή τους συμπολεμιστές τους.

Το TCCC λαμβάνοντας υπόψη αυτό το γεγονός κατηγοριοποιεί τις κατευθυντήριες οδηγίες του για να επιτευχθούν τρεις κύριοι στόχοι:

1. Φροντίδα του τραυματία

2. Αποφυγή επιπλέον απωλειών

3. Ολοκλήρωση της αποστολής

Το προσωπικό του Υγειονομικού Σώματος στον στρατό των ΗΠΑ (και των συμμάχων τους) είναι πλέον εκπαιδευμένο για αντιμετώπιση των πολεμικών τραυμάτων στο πεδίο της μάχης χρησιμοποιώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του TCCC.

Το TCCC ξεκίνησε σαν ένα βιοϊατρικό ερευνητικό πρόγραμμα στο U.S. Special Operations Command (USSOCOM). Ξεκίνησε σαν μια νέα βάση για δημιουργία κατευθυντήριων οδηγιών για την αντιμετώπιση των τραυμάτων ειδικά σχεδιασμένες για χρήση στο πεδίο της μάχης.

Η συνέχεια περιλαμβάνει μια συνεχή εξέλιξη των οδηγιών έκτοτε. Αυτές οι κατευθυντήριες οδηγίες για αντιμετώπιση των τραυμάτων που είναι προσαρμοσμένες στο πεδίο της μάχης αναθεωρούνται και ανανεώνονται πλέον από την Επιστημονική Επιτροπή TCCC (CoTCCC) σε συνεχόμενη βάση.

Η επιστημονική αποτελείται από χειρουργούς τραύματος, ιατρούς με ειδικότητα στα επείγοντα περιστατικά, ιατρούς μαχόμενων μονάδων καθώς και μαχόμενους που είναι επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση των τραυματιών στο πεδίο της μάχης. Επί του παρόντος σε αυτήν την επιτροπή αντιπροσωπεύονται όλα σώματα των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και έχει στην ολότητά της πολεμική εμπειρία από αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές.

Η Επιστημονική επιτροπή εκδίδει επίσης τις εισηγήσεις της τόσο στην Journal of Special Operations Medicine όσο και στο Prehospital Trauma Life Support Manual. Οι κατευθυντήριες οδηγίες του TCCC είναι οι μόνες που δέκτηκαν τριπλή αποδοχή από την Επιτροπή Τραύματος του Αμερικάνικού Κολλεγίου Χειρουργών (COT-ACS), την Εθνική Οργάνωση των ΕΜΤ των ΗΠΑ (ΝΑΕΜΤ) και το Τμήμα Άμυνας του Αμερικάνικου Στρατού (DoD).

Το TCCC ξεκίνησε τη συνεργασία με την επιτροπή του Prehospital Trauma Life Support το 1998 συνεχίζει να συνεργάζεται με αυτή τη διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα πρωτοπόρων στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας στο τραύμα.

Το PHTLS διδάσκει τα προγράμματα του σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και πρόσφατα καθιέρωσε ένα πρόγραμμα για εκπαίδευση βάση του TCCC σε αστυνομικές και στρατιωτικές υπηρεσίες στους συμμάχους των ΗΠΑ όταν αυτό ζητηθεί.

Το TCCC εγκατέστησε μια στρατηγική συνεργασία με το Ινστιτούτο Χειρουργικής Έρευνας του Αμερικανικού Στρατού (US Army Institute of Surgical Research - USAISR) το 2004. Το USAISR διεξήγαγε την πρώτη ανάλυση αποτρέψιμων θανάτων από το Αφγανιστάν και το Ιράκ, η οποία τόνισε την ανάγκη για εκπαίδευση όλων των μαχόμενων σε βασικές παρεμβάσεις του TCCC.

Το USAISR στη συνέχεια διερεύνησε έντονα την παροχή φροντίδας υγείας από τους πρώτους ανταποκριτές στο πεδίο της μάχης και δημοσίευσε ριζοσπαστικά άρθρα σε θέματα όπως η χρήση tourniquet, αιμοστατικών παραγόντων, tourniquet αρθρώσεων, θωρακικών μεμβρανών κάλυψης τραυμάτων και προνοσοκομειακής αναζωογόνησης με υγρά.

Αυτή η συνεχόμενη έρευνα κατέστησε το USAISR σαν την αυθεντία για ανάπτυξη και εκτίμηση της αποτελεσματικότητας της τεχνολογίας στην φροντίδα υγείας στα πολεμικά τραύματα και στις στρατηγικές αντιμετώπισής

Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος ήταν η βάση για θεμελίωση του TCCC ως βάση εκπαίδευσης και των «συμβατικών» ένοπλων δυνάμεων και όχι μόνο των Ειδικών δυνάμεων.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες του TCCC είναι κατευθυντήριες οδηγίες για την καλύτερη αντιμετώπιση των τραυμάτων κατευθυνόμενες για χρήση στο πεδίο της μάχης. Είναι μόνο κατευθυντήριες οδηγίες – δεν υπάρχουν άκαμπτα πρωτόκολλα στη μάχη, συμπεριλαμβανομένου του TCCC.

Αν η προτεινόμενη αντιμετώπιση του τραυματία από το TCCC δεν ταιριάζει στη συγκεκριμένη τακτική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο μαχόμενος, τότε η παροχή φροντίδας πρέπει να τροποποιηθεί για να ταιριάζει καλύτερα στην τακτική κατάσταση. Ο προγραμματισμός βάση του συγκεκριμένου σεναρίου αποτελεί τη βάση για επιτυχία του TCCC.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ COURSE:

Η αποστολή των εκπαιδευμένων στο TCCC, όπως αναλυτικά περιγράφεται στις επισυναπτόμενες γενικές πληροφορίες, είναι τριπλή. Ολοκλήρωση της αποστολής, αποφυγή περαιτέρω τραυματισμών και περίθαλψη του τραυματία με σκοπό την μείωση των αποτρέψιμων θανάτων στο πεδίο της μάχης.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ: Με την καταβολή της συνδρομής 500 ευρώ επιβεβαιώνεται η εγγραφή σας, και περιλαμβάνει: εγγραφή στο πρόγραμμα TCCC, βιβλία, εξοπλισμό, μοντέλα, αμοιβή βοηθητικού προσωπικού, πρωινά και μεσημεριανά γεύματα.

Επειδή τα χρήματα της συμμετοχής κάθε εκπαιδευομένου καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο τις ανελαστικές δαπάνες που αναφέρθηκαν παραπάνω, για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αν για οποιοδήποτε λόγο δεν συμμετάσχετε στο συγκεκριμένο course, τα χρήματα σας δεν θα σας επιστραφούν, ούτε θα μπορέσετε με τα χρήματα που έχετε καταβάλει να συμμετάσχετε σε μελλοντικό course.

Η μόνη περίπτωση να επιστραφούν τα χρήματά σας είναι, να γίνει ακύρωση της συμμετοχής ένα μήνα πριν την διεξαγωγή του ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ και παράλληλα να επιστραφεί το βιβλίο σε καλή κατάσταση.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Στη διάρκεια του σεμιναρίου, θα διδαχθεί και η πρακτική που αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στο βιβλίο του PHTLS Military Edition. Για το λόγο αυτό πρέπει να μελετήσετε πολύ καλά το βιβλίο που σας στέλνουμε.

To πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαχόμενους (υγειονομικούς και μη).

Οι θεωρητικές γνώσεις είναι για όλους οι ίδιες.

 

NAEMT COURSE ( ENGLISH PDF)

 

 

Επικοινωνία

ΚΣΕΠΑ ΚΥΠΡΟΣ

 

14ος Δρόμος, Ν.65

Τ.Κ: 4620

ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΛΕΜΕΣΟΣ

95140143

KSEPA-TwitterKSEPA-Mailfacebook-icon