user_mobilelogo

PHTLS COURSE

Το PHTLS είναι ένα εντατικό σεμινάριο, για το οποίο απαιτείται προετοιμασία και μελέτη του βιβλίου που σας στέλνουμε. Δηλαδή ερχόμενοι στο σεμινάριο πρέπει να γνωρίζετε πάρα πολύ καλά το βιβλίο, προκειμένου να ολοκληρώσετε με επιτυχία τις πρακτικές ασκήσεις και τη γραπτή εξέταση.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ PHTLS COURSE:

Σκοπός λοιπόν του PHTLS, είναι η μείωση των προλήψιμων και άδικων θανάτων και αναπηριών.

Η επιτυχία της εφαρμογής του, βασίζεται στα εξής:

Arrow-Right-icon σωστό δίκτυο επικοινωνίας – ανταποκρίσεως με το μέρος του συμβάντος,
Arrow-Right-icon γρήγορη και ακριβή πρωτογενή εκτίμηση του πολυτραυματία ή και γρήγορος απεγκλωβισμός όταν απαιτείται,
Arrow-Right-icon αναγνώριση απειλητικών για την ζωή κακώσεων: όπως υποξαιμία – shock αντιμετώπιση αυτών,
Arrow-Right-icon σταθεροποίηση του τραυματία με σύγχρονη άρτια ακινητοποίηση της Σ.Σ. και τέλος
Arrow-Right-icon γρήγορη και ασφαλή του μεταφορά στο κοντινότερο και καταλληλότερο νοσοκομείο, κρίνοντας πολλές φορές απαραίτητη την εφαρμογή ιατρικών πράξεων για την διάσωση του πολυτραυματία κατά την προνοσοκομειακή φάση, ώστε να αποφευχθούν άδικοι αλλά προλήψιμοι ως επί το πλείστον θάνατοι (2,3).

Ετσι από την τσουβαλιαστή μεταφορά (scoop and run), φθάνουμε ακολουθώντας τις αρχές του PHTLS, στην μεταφορά με χορήγηση σύγχρονης φροντίδας, αναζοωγόνησης και αντιμετώπισης του πολυτραυματία, πριν την οριστική του αντιμετώπιση, στο πλησιέστερο αλλά καταλληλότερο νοσοκομείο. Ακόμα η φιλοσοφία του PHTLS είναι αντίθετη με την φιλοσοφία άλλων συστημάτων που αντιμετωπίζουν τον πολυτραυματία στον τόπο του συμβάντος, πράγμα που στην δεκαετία του ’70 αποτελούσε την φιλοσοφία αντιμετώπισης τόσο του πολυτραυματία, όσο και του καρδιοπαθή ασθενούς(2).

Συμπερασματικά φαίνεται ότι εφαρμόζοντας τις αρχές του PHTLS, η μεταφορά του τραυματία, δεν είναι πλέον μια απλή και γρήγορη διακομιδή, αλλά είναι μεταφορά πολυτραυματία που έτυχε της απαιτούμενης προαναφερθείσας φροντίδας και αντιμετώπισης ώστε ο πλέον Ανώνυμος, Ανήμπορος, Αδύναμος, Αβοήθητος ασθενής που δεν είναι άλλος από τον τραυματία να μην καταλήξει ΑΔΙΚΑ, αλλά να τύχει της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης και φροντίδας.

Ισως ο τραυματίας που επέζησε χάρις στις φροντίδες σας να μη γνωρίζει ποιος ήταν ο σωτήρας του, εσείς όμως θα ξέρετε, και είμαι σίγουρος ότι η καρδιά σας θα γεμίζει με δίκαιη χαρά και υπερηφάνεια γιατί αν σώσεις μια ζωή είναι σας να σώζεις τον κόσμο ολόκληρο.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ PHTLS :

Με την καταβολή της συνδρομής 360 ευρώ επιβεβαιώνεται η εγγραφή σας, και περιλαμβάνει: εγγραφή στο πρόγραμμα PHTLS, βιβλία, εξοπλισμό, μοντέλα, αμοιβή βοηθητικού προσωπικού, πρωινά και μεσημεριανά γεύματα.

Επειδή τα χρήματα της συμμετοχής κάθε εκπαιδευομένου καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο τις ανελαστικές δαπάνες που αναφέρθηκαν παραπάνω, για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αν για οποιοδήποτε λόγο δεν συμμετάσχετε στο συγκεκριμένο course, τα χρήματα σας δεν θα σας επιστραφούν, ούτε θα μπορέσετε με τα χρήματα που έχετε καταβάλλει να συμμετάσχετε σε μελλοντικό course.

Η μόνη περίπτωση να επιστραφούν τα χρήματά σας είναι, να γίνει ακύρωση της συμμετοχής ένα μήνα πριν την διεξαγωγή του ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ και παράλληλα να επιστραφεί το βιβλίο.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ PHTLS:

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, θα διδαχθεί και η πρακτική που αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στο βιβλίο του PHTLS. Για το λόγο αυτό πρέπει να μελετήσετε πολύ καλά το βιβλίο που σας στέλνουμε.

To πρόγραμμα απευθύνεται σε νοσηλευτές – τριες, γιατρούς, πληρώματα ασθενοφόρων, πυροσβέστες κ.α. Οι θεωρητικές γνώσεις είναι για όλους οι ίδιες.

Η πρακτική άσκηση χωρίζεται σε δύο μέρη στο προχωριμένο και στο βασικό. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι νοσηλευτές – τριες και γιατροί εκπαιδεύονται στην τοποθέτηση του ενδοτραχειακού σωλήνα.

ΓΛΩΣΣΑ PHTLS:

Η γλώσσα του σεμιναρίου είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

ΓΕΥΜΑΤΑ:

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα σερβίρονται καφές και μεσημβρινά γεύματα.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ:

Σας συνιστούμε να ντυθείτε άνετα, λόγω των πολλών ωρών διδασκαλίας και πρακτικής άσκησης.

ΔΙΑΜΟΝΗ:

Τα έξοδα διαμονής είναι δικά σας.

Για την ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο σεμινάριο απαιτείται η ανελειπής παρακολούθηση και ηπιστή εφαρμογή των διαδικασιών και τεχνικών που αναλύονται με κάθε λεπτομέρεια στο PHTLS.

Δομή και περιεχόμενο PHTLS

 

Επικοινωνία

ΚΣΕΠΑ ΚΥΠΡΟΣ

 

14ος Δρόμος, Ν.65

Τ.Κ: 4620

ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΛΕΜΕΣΟΣ

95140143

KSEPA-TwitterKSEPA-Mailfacebook-icon